De wetenschap van epigenetica

Fallachi beauty - 2021 - Blogs - Wat is epigenetica?

Wat is epigenetica? En wat kan Fallachi beauty hiermee? Wij leggen het voor je uit!

Epigenetica is de wetenschap waarmee we onze genen kunnen beïnvloeden. Bepaalde genen kunnen worden aan- of uitgezet als gevolg van je leefstijl maar ook van de omgeving waarin jij je bevindt.

Vroeger werd er gedacht dat alleen de genen bepaalden hoe je lichaam functioneerde. Maar tegenwoordig is uit onderzoek gekomen dat er ook epigenen bestaan. In samenwerking met je genen bepaalt het hoe je lichaam reageert op externe en interne factoren. Epigenen instrueren de genen en jouw leefstijl en je omgeving zijn factoren waarmee jezelf of andere de epigenen kunnen manipuleren.

De belangrijkste factor die jezelf kunt beïnvloeden is je leefstijl. Hoe gezonder je leeft, hoe positiever de epigenen worden beïnvloed. Zo kan de huid worden aangemoedigd om gunstige activiteiten zoals collageenproductie en cel vernieuwing aan te zetten en ongewenste reacties zoals hyperpigmentatie, gevoeligheid en acne uit te schakelen.

Naast het zo gezond mogelijk leven kunnen wij bij Fallachi beauty jouw epigenen nog meer beïnvloeden tijdens behandelingen zoals de Meet & Treat, Customized facial en Venus Glow. Onze genen bepalen voor een groot deel hoe wij eruit zien en hoe dat de huid zich ontwikkelt door de jaren heen. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem contact met ons, boek een van bovenstaande behandelingen of loop binnen bij ons in de salon.