Omgaan met verandering in het weer

Fallachi beauty - 2021 - Blog - Omgaan met verandering in het weer

Wat betekent de verandering van het weer voor mijn huid?

In elk seizoen kent huidverzorging zijn eigen uitdagingen. Waarschijnlijk had je een paar weken geleden last van een winterhuid en voelde je huid erg droog aan met schilfertjes en voelt het nu alweer heel anders. Dit komt door de luchtvochtigheid. Een lage luchtvochtigheid kan ook in andere seizoenen voorkomen, bijvoorbeeld in de zomer als het erg warm en droog is.

De ideale vochtigheidsgraad voor de huid ligt tussen de 40 en 60%. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, droogt de opperhuid uit. De huid krimpt en kan eventueel barsten. Je kunt dit voorkomen door de luchtvochtigheid van je woon- en/of werkplek te verhogen met behulp van een luchtbevochtiger en met behulp van de juiste verzorgende producten, die de huid helpen om vocht vast te houden.

Talloze huidverzorgingsproducten worden aangeprezen als een ‘vochtinbrengende crème’, maar helaas die bestaan niet. Crèmes kunnen geen vocht in de huid brengen, wat ze wel doen is vocht vasthouden. Hierbij een aantal essentiële tips voor je huid:

  • Douche niet te lang en niet te heet; Dit droogt de huid extra uit.
  • Eet voldoende omega -3 producten : zorgt voor een betere huidbalans
  • Exfolieer de huid mild: Erg belangrijk om op een milde manier je huid toch te blijven stimuleren.

Hieronder vind je een aantal producten die wij aanraden om de huid te helpen om in balans te blijven. Heb je specifieke vragen over jouw huid? Onze beauty specialisten staan je graag te woord. Neem gemakkelijk en snel contact met ons op via een van onze contactmogelijkheden op onze contact pagina.