Beschadig ik mijn huid door heet te douchen?

Fallachi beauty - 2021 - Blogs - Beschadig ik mijn huid door heet te douchen?

Door blootstelling van de huid aan (te) warm water zetten je bloedvaten uit, waardoor er juist meer water uit de huid verdampt. Te lang, te vaak of vooral te warm douchen droogt je huid uiteindelijk uit.

Bij een droge huid is de huidbarrière aangetast, waardoor bacteriën makkelijker ontstekingen kunnen veroorzaken, zoals acne of de huid gaat meer talg produceren, waardoor je ook meer kans krijgt op kleine onzuiverheden. Dus het beste advies van ons naar jullie toe is om toch niet te warm te douchen en zeker niet te vaak!

De beste manier om te douchen

Om de dag douchen is het beste voor de huid. Wil je dit nou echt niet dan kan je altijd een hydraterende facial bij ons boeken of laat je door ons adviseren over rijke hydraterende huidproducten.

Je huid vernieuwt zichzelf elke maand!

Nieuwe huidcellen worden razendsnel aangemaakt, en daarom heb je elke 28 dagen een ‘nieuwe’ huid. Je verliest gemiddeld 30.000 dode huidcellen per minuut. Als deze huidcellen niet meer netjes afschilferen, ontstaat er een verdikte laag dode huidcellen. Dit zorgt voor een doffer en minder egale huid.

Daarom is het heel belangrijk dat je de huid minimaal 1 keer in de maand peelt of laat peelen, een peeling haalt de dode huidcellen namelijk weg waardoor de huid niet verstopt raakt, goed kan blijven ademen en werkstoffen beter kan opnemen.

Benieuwd naar wat wij voor jou huid kunnen doen? Maak een afspraak of neem contact met ons op.